Wellness centrum Grandhotelu Pupp

Budovy v neobarokním stylu z 18. století jsou sídlem Grandhotelu Pupp již od roku 1701 a mají za sebou skvělou historii. Dostavba objektů hotelových lázní doplnila a rozšířila hotelový komplex o velmi žádané služby lázeňských balneo a wellness provozů, zásahy do stávajících objektů upravily a zkvalitnily provozní návaznosti složitého hotelového organismu.

Ve vnitřním dvoře vznikla novostavba hotelového wellness centra vybaveného saunou a relaxačním bazénem, který hotel postrádal. Objekt vznikl v místě, kde původně stála kotelna, později výměníková stanice. Tyto objekty byly v rámci přestavby na konci minulého století určeny k demolici s novými záměry, které až nyní došly k naplnění.

Pobytová terasa plní funkci atraktivního společenského prostoru pro akce pořádané pod širým nebem, zároveň nepochybně povýší estetickou úroveň pohledů ze stávajících pokojů křídla River Side a přilehlého lesoparku do dvorní části komplexu.

Umístění nového objektu hotelových lázní do prostoru vnitřního dvora areálu vyšlo ze snahy využít urbanisticky zcela mimořádnou kvalitu pozemku v těsné blízkosti vzrostlé zeleně sousedícího lesoparku, objemově dominantní novostavba zároveň urbanisticky ukázňuje stávající nesourodou srostlici dlouhodobě vznikajících objektů provozního zázemí hotelového komplexu.

Nový objekt hotelových lázní je celkově navržen tak, aby se stal nenásilnou dominantou dvora, aniž by narušoval měřítko okolní zástavby v objemu nebo výšce, tvarově návrh doplňuje tvarosloví komplexu moderním exaktním hranolem, dochází k záměrnému kontrastu mezi starým a novým, vyvolanému použitím architektonicky výrazných prostředků v kontextu stávajícího dvora, objekt se tak stává ojedinělým zjevem vnášejícím do prostoru nové kvality.

Ústředním prostorem nových lázní je velkorysá bazénová hala s centrálně umístěným bazénem, v jehož rozích jsou situovány kamenné jeskyně, významným fenoménem je způsob osvětlení vnitřních prostor paprsky dopadajícími dovnitř okny s barevnými fóliemi a střešními světlíky, severozápadní průčelí haly s rozsáhlým prosklením nabízí příjemné pohledy do vzrostlé zeleně sousedícího lesoparku.

Objekt lázní má celkem 2 nadzemní podlaží a pobytovou střechu. Lichoběžníkový půdorys budovy je obsluhován třemi lávkami, kterými je v úrovni mezipatra propojena se stávajícími objekty.


Architekt Download

Wellness centrum Grandhotelu Pupp
WORLD LUXURY SPA AWARDS

World Luxury Spa Awards

GRANDHOTEL PUPP
Recepce +420 353 109 111
recepce@pupp.cz
Rezervace  +420 353 109 631
reservation@pupp.cz
Management  +420 353 109 200
pupp@pupp.cz
© GRANDHOTEL PUPP Karlovy Vary, a. s. 2013